3 000 kiertää Saimaata – vielä ehtii mukaan

Saimaa Cycle Tour kerää jälleen ennätysosanoton. Tapahtuman järjestäjä Juho Suikkari kertoo, että viikkoa ennen tapahtumaa ilmoittautuneita oli jo yli 3 000.

2 200 pyöräilijää mittailee kuntoaan perjantai-iltana 28.6. starttaavalla 300 kilometrin Saimaan-kierroksella. Lauantaina aamupäivällä noin 600 polkijaa lähtee 85 kilometrin Jaakon kierrokselle ja 150 polkijaa 38 kilometrin Ruokolahden kierrokselle. Perjantai-illan Skoda -lasten pyöräilyyn  järjestäjät odottavat yli 200 pientä polkijaa. Ammattipyöräilijä Jaakko Hänninen on lupautunut paikalle kannustamaan tulevaisuuden toivoja.

(Uutinen jatkuu mainosten jälkeen.)

Netti-ilmoittautuminen Saimaa Cycle Tourin tapahtumiin on auki keskiviikkoon 26.6. asti. Paikan päällä, Imatran Valtiohotellin viereisellä aukiollakin voi vielä ilmoittautua mukaan. Tapahtumakeskuksessa järjestetään myös pienimuotoiset pyörämessut.

Lähtö pitkälle kierrokselle tapahtuu maksimissaan 50 pyöräilijän ryhmissä Imatrankosken kuohuessa ja Finlandia-hymnin soidessa perjantaina iltaseitsemästä eteenpäin.

Saimaa Cycle Tour ei ole kilpailu, vaan avoin tapahtuma kaiken tasoisille pyöräilyn harrastajille. Aika otetaan, mutta aikoja tai tuloksia ei julkaista. Pitkällä matkalla on kahdeksan huoltopistettä, joista kahdessa saa lämmintä ruokaa. Pisteissä on pyörähuollot ja lisäksi reitillä liikkuu huoltoautoja.

Teksti Markku Pulkkinen
Kuva Antti Korhola