Jaakko Hänninen avasi hienosti Australiassa

Vuoden 2024 UCI World Tour -sarja käynnistyi viime viikolla kuuden päivän Santos Tour Down Under -kilpailulla. Jaakko Hänninen pääsi Australian Adelaidessa heti hyvään vauhtiin ja oli 130 maaliin ajaneen pyöräilijän joukossa 41. Hännisen tiimi, Decathlon AG2R La Mondiale, vei joukkuekilpailun voiton.

Ruokolahden leijona ja Fillari-lehden kolumnisti oli tyytyväinen omaan ja etenkin koko joukkueen suoritukseen.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen

”Ajoin joukkueen taktiikoiden mukaan ja kapteenimme, Valentin Paret Peintren, eteen. Joukkuekaverit ja joukkueenjohtajat olivat tyytyväisiä panokseeni ja silloin olen itsekin tyytyväinen ajamiseeni”, Hänninen kommentoi tuoreeltaan Australian kuumasta loppukesästä.

”Omat tavoitteeni ovat toki korkeammalla kuin mitä henkilökohtainen tulos oli. Ne kilpailut, joissa voin ajaa vapaammin, tulevat myöhemmin.”

Parhaana esityksenään Hänninen pitää sitä, että sai ajettua Valentin Paret Peintren ja Clement Berthetin Willunga Hillin etapilla viimeisille kahdelle kilometrille hyvissä asemissa.

Peintre oli lopulta kokonaiskisan kahdeksas. Kokonaiskilpailun voiton vei Israel–Premier Techin Stephen Williams.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen

Joukkuekisan voittoakin tärkeämpänä Hänninen pitää sitä, että kisa osoitti sponsoreiden ja välineiden vaihdon toimivan.

”Joukkueen dynamiikka oli todella hyvä ja ajoimme joka päivä aktiivisesti sijoitusten osalta. Uusien Van Rysel -pyörien kanssa ei ollut Australiassa kertaakaan ongelmia.”

Australiasta Hänninen suuntasi takaisin Nizzan kotiinsa harjoittelemaan.

Jussi Veikkanen johti perinteiseen tapaan Groupama-FDJ:n tiimiä Santos Tour Down Underissa. Joukkuesijoituksissa Groupama-FDJ oli 12. ja joukkueen paras ajaja, Laurence Pithie, ajoi sijalle 22. Veikkanen osallistuu tiiminsä kanssa Australiassa vielä kahteen yhden päivän kisaan.

“Meillä on varaa parantaa. Olemme nyt nälkäisiä ja motivoituneita”, Veikkanen vakuuttaa tiiminsä tiedotteessa.

Santos Tour Down Under – tulokset

Teksti Markku Pulkkinen
Kuva Getty Images