Nastarenkaasta pitoa kevättalven jääkelille

Vesisateen ja pakkasen vuorottelu jääti helmikuussa pyörä- ja maantiet luistinradoiksi. Nastarenkailla onkin käyttöä vielä muutama viikko.

Fillarin tiimi testasi viime talvena maastopyörään sopivat Black Ice 300 -nastarenkaat maastossa ja jäisillä asvalteilla. Fillari-lehdessä 5/2023 julkaistussa testiraportissa arvioidaan renkaan ominaisuudet seuraavasti:

”Kokeilussamme ollut 29/2,25”-koon maastonastarengas yllätti hyvällä rullaavuudellaan, vaikka jäykkäkylkinen, 1 165-grammainen ja nastoitettu rengas ei kuulosta eikä näytä äkkiseltään kevyeltä ja hyvin rullaavalta.”

Juttu jatkuu mainosten jälkeen

”Suomessa suunnitellussa renkaassa on 350 kartiomallista nastaa. Aivan viimeinen pito jäi koeajossa silti puuttumaan maaston peilijäisissä jyrkemmissä nousuissa ja laskuissa. Pulaan ei jäälläkään joutunut, mutta renkaat tuppasivat pahimmissa paikoissa jonkin verran sutimaan ja luistamaan. Kokemuksemme perusteella Black Ice 300 on monipuolinen rengas, joka toimii hyvin maastossa ja soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työmatkapyöräilyyn.”

Black Ice 300 -renkaan suositushinta on 90 euroa ja se on myynnissä laajasti pyöräliikkeissä.