Lämmintä jalkaan

Myöhäissyksy ja talvi vaativat lämpimät ajovarusteet. Testasimme talviajoon suositellut, goretex-päällysteiset Fizik Nanuq GTX -ajokengät.

Testipäivän gravellenkillä mittari näytti +2 astetta ja tien pinnasta roiskui hieman vettä ja kuraa jaloille. Nanuqit olivat mukavat jalassa, sillä ne ovat lestiltään leveät ja korkeat. Kenkään mahtui hyvin paksu villapohjasukka. Kengän sisus on fleece-materiaalia ja se tuntuukin mukavan pehmeältä. Kenkä istuu tiukasti hyvin jalkaan ruuvattavan Boa-kiristyksen ansiosta.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen

Loppusyksyn lämpötilassa kengän eristys riitti mainiosti. Todennäköisesti se riittää hyvin myös muutaman asteen pakkasella. Vesi ei päässyt goretex-pinnan läpi kengän sisäpuolelle. Hyvästä eristyksestä huolimatta jalkaterä ei hikoillut.

Kengässä on karkea pohja, joten sillä on helppo kävellä myös märässä ja liukkaassa maastossa. Kengän saa sekä tasapohjaisena että klossiversiona. Nanuq on tyylikkäästi muotoiltu ja sopii väritykseltään suomalaiseen talveen ja syksyn kurakeleille.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen

Nanuqin jalkaan vetäminen vaati hieman ponnistelua, sillä kengän suuaukko on melko ahdas huolimatta kengän sisäsivulla olevasta muutaman sentin vetoketjusta. Kun mennään oikeaan talvikeliin, kaipaisin neopreenivarteen hieman enemmän korkeutta. Lyhyestä varresta lumi humpsahtaa helposti nilkkaan sulamaan.

Fizik Nanuq -talvikenkien hinta Fizikin omassa verkkokaupassa on 279 euroa.

Markku Pulkkinen