AJANKOHTAISTA

Garminin ajotietokone Poriin

Bike Expo -messut Fiskarsissa kokosivat toukokuun alussa pyöräilyn ystävät yhteen. Fillari-lehti kiittää kaikkia osastollaan vierailleita hyvistä keskusteluista ja juttuvinkeistä.

Osallistu Fillarin arvontaan Fiskars Bike Expossa 4.5.2024

Fillari-lehti jakaa Bike Expo -alueella ja osastollaan tuhat arpalippua, joista 150 voittaa palkintoja. Pääpalkintona on yli 600 euron arvoinen Garmin Edge 840 -kokonaisuus, joka sisältää ajotietokoneen, sykepannan ja kadenssianturin.

Ennätyspaksu Fillari-lehti nyt kaupoissa

Fillari-lehti 2/2024 ilmestyi 25.4.2024 Lehtipisteen myyntipaikkoihin ja digilehtenä Lehtiluukun palveluun. Tuore lehti katsoo kohti kesää ja esittelee muun muassa Etelä-Karjalan ja Suomen pyöräpuistojen tarjonnan. Lehti sisältää myös työsuhdepyörä- ja triathlonteemat.

Mathieu van der Poel Pariisi-Roubaix’n voittoon ennätyspitkällä irtiotolla

Mathieu Van der Poel saapui Roubaix’n velodromille kolmen minuutin etumatkan turvin. Noin 47 kilometrin keskituntinopeus oli kilpailun kaikkien aikojen korkein.

Vyöryllä hangille

Tänä talvena ehtii vielä hyvin hankikannoille ja metsäreiteille. Fillari-lehti koeajoi yhden kelpo talvipyörän, Rock Machine Vyöry 30 -fatbiken.

Vuoden ensimmäinen Fillari-lehti ilmestyi

Fillari-lehti 1/2024 ilmestyi 22.2.2024 Lehtipisteen myyntipaikkoihin ja digilehtenä Lehtiluukun palveluun. Tuoreesta lehdestä voit muun muassa lukea, millaisia maisemia Espanjan Girona (kuva) tarjoaa kevätleireilyyn.

Nastarenkaasta pitoa kevättalven jääkelille

Vesisateen ja pakkasen vuorottelu jääti helmikuussa pyörä- ja maantiet luistinradoiksi. Nastarenkailla onkin käyttöä vielä muutama viikko.

Jaakko Hänninen avasi hienosti Australiassa

Vuoden 2024 UCI World Tour -sarja käynnistyi viime viikolla kuuden päivän Santos Tour Down Under -kilpailulla. Jaakko Hänninen pääsi Australian Adelaidessa heti hyvään vauhtiin ja oli 130 maaliin ajaneen pyöräilijän joukossa 41. Hännisen tiimi, Decathlon AG2R La Mondiale, vei joukkuekilpailun voiton.

Uudesta lehdestä inspiraatiota talveen

Satasivuisesta lehdestä löytyy tuttuun tapaan koeajoraportteja, uutisia talveen ja kesään sopivista ajovaatteista ja muista tuotteista. Myös kestävyysliikkujan palautumisesta ja ravintolisistä on kattavat asiantuntija-artikkelit.

Fillari ja Pyöräily+Triathlon yhdistyivät

Fillari-lehteä kustantava 100rpm Media Oy osti syyskuussa Kustannus Oy Juoksijalta Pyöräily+Triathlon-lehden. Toivotammekin Pyöräily+Triathlon-lehden lukijat lämpimästi tervetulleiksi Fillarin kyytiin.

Ajomukavuutta lokasuojilla

Kuivana pysyminen lisää syksyistä pyöräilynautintoa. Lokasuojia löytyy kaiken tyyppisiin pyöriin. Fillari-lehti testasi joustohaarukallisiin maastopyöriin sopivat BBB Grandprotect -lokasuojat.

Maantie-, gravel-, maasto- ja sähköpyörät testissä

Lehtipisteissä myynnissä olevasta lokakuun Fillari-lehdestä löydät viiden huippupyörän testitulokset. Voit lukea lehden vaikka heti digiversiona Lehtiluukun palvelussa. Digilehden lehtiarkiston lukuoikeus kuuluu kaikille Fillarin kestotilaajille.

Lämmintä jalkaan

Myöhäissyksy ja talvi vaativat lämpimät ajovarusteet. Testasimme talviajoon suositellut, goretex-päällysteiset Fizik Nanuq GTX -ajokengät.

Päätoimittajalta: Pienenä pyöräilyyn innostutaan

Fillari-lehdessä 3/2023 kerromme lasten ja nuorten maastopyöräilystä ja erityisesti sen välineistä. Pyysimme kotimaisilta maahantuojilta, valmistajilta ja edustajilta tietoa Suomessa saatavilla olevista pienemmille käyttäjille tarkoitetuista maastopyöristä.

Sähköpyörän huolto

Sähköpyörän päivittäisessä käytössä ja huollossa pätevät pääosin samat perussäännöt kuin lihasvoimin liikkuvan pyörän kanssa. Muutama iso ero löytyy, ja ne tuntemalla voi säästyä turhalta rahanmenolta ja mieliharmilta. Seuraavassa vinkkejämme sähköpyörän omistajille – ja monelta osin myös tavallisen pyörän omistajille.