Vyöryllä hangille

Tänä talvena ehtii vielä hyvin hankikannoille ja metsäreiteille. Fillari-lehti koeajoi yhden kelpo talvipyörän, Rock Machine Vyöry 30 -fatbiken.

Rock Machine -pyörien maahantuoja Huntteri kuvailee pyörää nettisivuillaan hauskaksi läskipyöräksi modernilla Shark Spine Fat Fun -runkogeometrialla. Testasimme pyörää kolmen kuskin voimin noin kuukauden ajan joulu-tammikuussa.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen.

Pakkaset olivat alkutalvesta kovat ja polut monin paikoin pehmeää puuteria, joilla eteneminen kapearenkaisilla pyörillä olisi ollut mahdottomuus. Kaikki kolme testaajaa allekirjoittivat maahantuojan väitteen. Ensikommentit pyörästä olivat kuskista riippuen joko hauska tai mukava. Ajoasento on osunut nappiin läskipyörälle sopivaan rentoon etenemiseen. Punaisena hehkuva pyörä on lisäksi näyttävän näköinen.

Testausajalle osuneissa pehmeän lumen oloissa Vyöryn muhkea 26”x4,8” Maxxis -rengastus oli koon puolesta melko lailla ideaali. Renkaista löysimme kuitenkin myös hieman parantamisen varaa. Punnitsimme ajokuntoisen kiekkosetin painoksi rataspakkoineen ja jarrulevyineen muhkeat 8,55 kg. Se on paljon ja heikentää pyörän käsiteltävyyttä.

Komponenttivalintojen puolesta Vyöryssä ollaan poikettu perinteiseltä Shimano–Sram-linjalta. Vyöryn 1×10-vaihteisto on Microshift-tuotemerkin AdventX-mallisarjaa sisältäen vaihdevivut, vaihtajan ja rataspakan. Jarrut ovat Clarksin valmistamat Clout+-mallisarjan tuotteet 180 millin levyillä molemmissa päissä.

Tarkemmat kommentit pyörästä, komponenttien toiminnasta ja vinkit rengastuksen keventämiseen voit lukea uusimmasta Fillari-lehdestä 1/2024.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen.

Lue myös: Tehokkain kevennys

Useimmissa pyöräilylajeissa kevyempi pyörä tarkoittaa suorituskykyisempää pyörää. Suurin hyöty keveydestä saadaan pudottamalla painoa pyörivistä massoista. Tutustu renkaiden ja kiekkojen painon eli pyörivien massojen vaikutukseen pyörän käytökseen ja suorituskykyyn niin tasaisella, ylämäessä kuin alamäessäkin tarkemmin lukemalla Fillari-lehden 4/2023 juttu ”Tehokkain kevennys”.

Digitaalisten näköislehtien ja lehtiarkiston lukuoikeus kuuluu kaikille Fillarin kestotilaajille.

Läskipyörien renkaista löytyy käyttäjien kokemuksia ja vinkkejä Fillarifoorumin ”Suuri Fatbike-rengaskeskustelu” -ketjusta. Keskustelussa on lähes 11 000 kommenttia, ja sitä on luettu yli 3,5 miljoonaa kertaa.